Google Keep notitie-app nu te gebruiken

Google Keep notitie-app nu te gebruiken

21-03-2013 10:46 Laatste update: 28-04-2018 13:01
Author profile picture

Floris Poort

Keep moet het simpeler maken notities en takenlijsten via Google Drive gesynchroniseerd te houden.

Google Keep deed gisteren al per ongeluk zijn intrede, nu is de notitie-dienst officieel geïntroduceerd. Google heeft de dienst simpel gehouden zoals het bedrijf vaker doet bij nieuwe diensten. Op drive.google.com/keep kan je notities en takenlijstjes maken, bekijken en veranderen.

Naast notities en taken kun je via je browser ook foto’s toevoegen. Maar op de mogelijkheid de lijstjes een kleur te geven na, heb je niet veel meer mogelijkheden. Delen met anderen is bijvoorbeeld nog niet echt mogelijk. Ook een koppeling met Drive zelf of bijvoorbeeld Gmail heeft Keep nog niet.

Keep is ook als app voor Android verkrijgbaar. Op telefoon of tablet voelt de dienst zich beduidend beter thuis. Lijstjes, notities en foto’s worden weergeven als blokjes. Die kun je op belangrijkheid ordenen door ze rond te slepen.

Ook kun je notities makkelijk inspreken. Dat werkt uitstekend, vermoedelijk gebruikt Google dezelfde stemherkenning als in Google Now is toegepast. Qua vormgeving doet de app ook erg aan Now denken; simpel en aantrekkelijk. Vanaf Android 4.2 is het bovendien mogelijk een Keep-widget op je homescreen te plaatsen. Keep is overigens vooralsnog geen vervanging voor het in Gmail ongebouwde Tasks.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s