Codeslot iPhone opnieuw te omzeilen met truc

Codeslot iPhone opnieuw te omzeilen met truc

21-03-2013 07:52 Laatste update: 28-04-2018 13:01

tonie

Het codeslot van de iPhone is wederom te omzeilen. Dit keer met een combinatie van spraakbediening en het ejecteren van de sim-tray.

Nadat Apple al meerdere keren een iOS-update heeft uit moeten brengen om bugs te fixen waardoor je met trucjes het codeslot op de iPhone kon omzeilen, zal het vinden van een omweg om de beveiliging te omzeilen nu toch wel steeds moeilijker worden? Fout. In de nieuwe iOS 6.1.3 die Apple deze week uitbracht, is het codeslot opnieuw te foppen, met een vrij eenvoudige truc dit keer.

Het werkt door de homeknop ingedrukt te houden en via voice control een gesprek naar een fictief nummer te starten, waarna je met een pinnetje de tray van de simkaart aan de zijkant van het toestel moet losmaken. Vervolgens beland je terug in de telefoonapp zonder ooit de code in te hebben gevoerd. Daardoor kan je contacten en foto's inzien. De truc is in onderstaand filmpje in actie te zien.

Vorige maand bleek dat het codeslot was te omzeilen met een combinatie van noodoproepen en de juiste knoppen indrukken. De iOS-versie 6.1.3 die dat probleem verhelpt, is nog maar een paar dagen oud of Apple kan alweer aan de slag op de volgende te gaan repareren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s