Verbeterde Jawbone Up fitnesstracker in Nederland te koop

Verbeterde Jawbone Up fitnesstracker in Nederland te koop
20 maart 2013 om 15:51
Laatste update: 28 april 2018 om 13:01

De verbeterde versie van de armband moet de flop van vorig jaar doen vergeten.

Jawbone meldt in een mailtje dat zijn Up-armband om je dagelijkse bewegingen mee te tracken nu ook in Nederland is te bestellen. Hij kost hier 130 euro en is te bestellen via de Jawbone-site. In de VS levert de Apple Store hem ook, maar dat is in Nederland nog niet het geval. De Up trackt met zijn sensoren je bewegingen, afgelegde afstand, verbrande caloriën, actieve tijd en intensiteit. De armband trilt als je te lang inactief bent geweest en dus weer eens moet gaan bewegen. Hij kan je ook wakker trillen op het meest geschikte moment in je slaapcyclus.

De eerste versie van de Up, besproken in onze Uitpakparty, werd een flop. De armband was niet waterdicht genoeg en de bedieningsknop reageerde wisselvallig. Zowel de armband als de bijbehorende app zijn verbeterd. Het overzetten van data gaat nog altijd via de koptelefooningang van je telefoon, helaas niet via Bluetooth. De app maakt het makkelijker om je voortgang per dag te zien. Je kan met de app ook bijhouden wat je eet en wat je humeur is, of de strijd aangaan met vrienden die ook een Up hebben.

Een voordeel ten opzichte van Nike's Fuelband is dat hij er iets minder opvallend uitziet en lichter en kleiner is. Hij is verkrijgbaar in drie maten en acht kleuren. Hij heeft een batterijtijd van circa tien dagen, wat lang niet slecht is. Opladen gaat via usb. Tot nu toe was er alleen een Up-app voor iOS, maar deze week kwam daar ook een Android-versie bij.

Lees meer over:

Deel via