Ook Samsung werkt aan smartwatch

Ook Samsung werkt aan smartwatch

19-03-2013 17:42 Laatste update: 28-04-2018 13:01

tonie

Samsung is evenals Apple bezig met het het ontwikkelen van een horloge met telefoonfuncties.

Samsung werkt net als zijn concurrent Apple aan een smartwatch. Topman Lee Young Hee bevestigt tegen persbureau Bloomberg dat zijn bedrijf al een tijdje werkt aan een telefoonhorloge. De smartwatch is volgens hem een van de "producten voor de toekomst". Verdere details gaf Lee niet. Mogelijk gaat het om een horloge dat via Bluetooth communiceert met een Samsung-smartphone, in de lijn van populaire smartwatches als Pebble en Cookoo.

Er gaan al een tijdje geruchten dat Apple werkt aan een iWatch. Zowel Samsung als Apple hebben verscheidene patentaanvragen die wijzen op ontwerpen en technieken die in horloges zijn te gebruiken. Volgens analisten is het mogelijk dat Apple de iWatch eind dit jaar al uitbrengt.

Samsung kwam vier jaar geleden al eens met een horloge met touchscreen en draadloze sync-opties, destijds in navolging van aartsrivaal LG. En komt binnenkort het bedrijf ook met een ander apparaat dat je om je pols kan dragen: de S Band. Dat is een fitness-armband die je stappen en verbrande calorieën bijhoudt en kan syncen met de app S Health op onder meer de nieuwe Galaxy S4-smartphone.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s