Samsung brengt Chromebook in Nederland uit

Samsung brengt Chromebook in Nederland uit

19-03-2013 13:03 Laatste update: 28-04-2018 13:01

tonie

Na Acer heeft nu ook Samsung weer een Chromebook in Nederland uitgebracht. Hij kost 299 euro.

Samsung heeft zijn nieuwste Chromebook dinsdag ook in Nederland op de markt gebracht. De laptop met het Google Chrome-besturingssysteem heeft een 11,6 inch scherm (1366x768) en een accuduur van 6 uur. Hij start in minder dan 10 seconden op. Hij is per direct leverbaar voor 299 euro.

In tegenstelling tot Acers Chromebook C7, die sinds december in Nederland te koop is. Het Samsung-model heeft geen harde schijf maar een snelle Solid State Drive. De ssd heeft maar 16 gb opslagruimte, maar de bedoeling van Chrome OS is ook dat je alles opslaat in de cloud. Google geeft twee jaar gratis 100 GB Google Drive-opslag bij aanschaf van een Chromebook.

Hij werkt met een Exynos 5 dual-core processor en heeft 1 usb 3.0-poort, 1 usb 2.0-poort en een hdmi-poort. Het werkgeheugen van het Samsung-mdeol is maar 2 gb, wat ook geldt voor de Acer Chromebook. Maar Chrome OS is een licht besturingssysteem dat relatief weinig werkgeheugen nodig heeft, zolang je niet te veel tabbladen in Chrome opent.

De Samsung Chromebook is onder meer te koop bij MediaMarkt, Saturn en Laptopshop.nl van Coolblue. De eerste Chromebook van HP komt mogelijk binnenkort ook naar Nederland. Het HP-model heeft een 14 inch scherm en kost in de VS 330 dollar. De high-end Chromebook Pixel die sinds kort in de VS te koop is, komt voorlopig volgens Google Nederland niet naar ons land.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s