Google komt met Evernote-concurrent Google Keep

Google komt met Evernote-concurrent Google Keep

19-03-2013 07:11 Laatste update: 28-04-2018 13:01

Google werkt aan een Evernote-achtige dienst waar je notities kunt opslaan en lijstjes kunt samenstellen.

Heel eventjes was de notitie-app Google Keep te zien. Een Google+ gebruiker stuitte per ongeluk op de nieuwe dienst via zijn Google Drive-account. De betreffende link werkt inmiddels niet meer, maar de website Android Police heeft nog wel een aantal screenshots kunnen maken.

In Google Keep kunnen gebruikers notities met tekst en beeld opslaan, lijstjes maken en de opgeslagen content op basis van kleur indelen. De mogelijkheden zijn op het eerste oog vrij beperkt, maar dat is voor een nieuwe Google-dienst niet ongebruikelijk.

Het is niet de eerste keer dat Google Keep wordt genoemd. In juli van vorig jaar plaatste Google in een officiële Google+ post een screenshot waarin de tekst Add to Google Keep staat. Het gerucht van een eigen notitie-dienst ging toen al in de rondte. In de broncode van Google Drive werd gisteren eveneens het icoon van Google Keep gespot, met de codenaam Memento.

Google Keep lijkt hierdoor een geheel nieuwe app te gaan worden in plaats van enkel een onderdeel van Google Drive te zijn. Het is nog onduidelijk wanneer de dienst live gaat, maar erg lang gaat het niet meer duren.

Wel live sinds gisteren in Nederland is Google Flight Search. En in Google Street View zijn enkele beroemde bergtoppen toegevoegd.