Polaroid werkt aan echte Instagram-camera

Polaroid werkt aan echte Instagram-camera

18-03-2013 14:29 Laatste update: 28-04-2018 13:01

Het concept van de Socialmatic, een heuse Instagram-camera, is door Polaroid overgenomen en ligt rond 2014 in de winkel.

Toen de Italiaanse ontwerper Antonio de Rosa zijn concept van de Instagram-camera Socialmatic op crowdfundingwebsite IndieGoGo plaatste, leek het bijna een grap. Het project behaalde lang niet de doelstelling, maar Polaroid ziet toch potentie in de camera die foto's naar Instagram uploadt en eveneens via de geïntegreerde printer direct ontwikkelt.

Het ietwat vreemde concept is nog niet definitief, maar volgens De Rosa krijgt de Socialmatic een 4 inch-scherm, 16 GB aan opslagruimte en een inktloze Zink-printer. De camera kan via Bluetooth en wifi met andere apparten of netwerken worden verbonden en is vrijwel compleet gebaseerd op de mogelijkheden van de Instagram-apps voor Android en iOS.

Hoewel het design van de Socialmatic enorm veel vergelijkingen met het app-icoon van Instagram vertoont, heeft De Rosa geen banden met Instagram. Het is daarom nog onduidelijk of het design van de camera ook daadwerkelijk gebruikt mag worden. De combinatie van het nieuwe en hippe Instagram en de melancholie van de oude Polaroid-camera's zou volgens De Rosa voor het succes moeten zorgen.

Het prijskaartje van de Instagram-camera is nog niet bekend, maar voor het IndieGoGo-project moest de prijs onder de 350 dollar worden gehouden. "De camera wordt voor iedereen betaalbaar", aldus De Rosa. In 2014 kunnen de eerste Instagram-liefhebbers met de Socialmatic gespot worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s