Crowdpleaser: Veronica Mars-film snelste 1 miljoen-project ooit

Crowdpleaser: Veronica Mars-film snelste 1 miljoen-project ooit

17-03-2013 10:23 Laatste update: 28-04-2018 13:01

Hollywood heeft Kickstarter gevonden. De makers van Veronica Mars haalden binnen twee dagen de benodigde twee miljoen binnen.

Nadat de professionele muziekindustrie en de professionele game-industrie miljoenen dollars binnenhaalden op Kickstarter, lijkt nu ook de professionele filmindustrie crowdfunding te hebben gevonden. The Veronica Mars Movie Project had maar vier uur nodig om 1 miljoen dollar op te halen. Een record, volgens Mashable. Veel minder dan de game Torment (7 uur), console OUYA (8) en horloge Pebble (27). De populaire serie nadert ondertussen de 3 miljoen op Kickstarter met nog 29 dagen te gaan.

Waar wat is het? Veronica Mars is een serie die liep van 2004 tot 2007, over de studente Veronica, dochter van een privédetective en zelf een hobbyspeurneus. "Bijna meteen nadat Veronica Mars off the air ging, werd er gepraat over een film," zegt de bedenker Rob Thomas. Maar Warner Bros, eigenaar van de serie, was niet geïnteresseerd. Toen Thomas jaren later terugging met zijn Kickstarter-idee, zei Warner Bros dat als hij kon bewijzen dat er genoeg animo voor een film zou zijn, ze zouden meewerken.

En dat is er, blijkt nu. Begin 2014 moet de film klaar zijn, zo goed als alles moet nog gefilmd worden. Dat moet ook wel, want de hoofdbeloning was een sprekende bijrol in de film voor 10.000 dollar. Die is al verkocht.

And what’s in it for us? Voor 35 dollar krijg je een digitale kopie van de film, inclusief het script in pdf en een t-shirt. Vanaf 100 dollar krijg je er de making of bij. Verder zijn er nog veel bizarre beloningen, zoals het laten inspreken van je voicemailmessage door de hoofdpersoon (300 dollar) of het ontvangen van een persoonlijke videoboodschap van 20 seconden (600 dollar).