Trailer voor het nieuwe boek van Bellicher-auteur

Trailer voor het nieuwe boek van Bellicher-auteur

13-03-2013 11:04 Laatste update: 28-04-2018 13:01

Een achterflap is ook zo wat. Het boek De Erfgenaam doet het met een geanimeerde boektrailer.

Als een boek ook een digitale vorm heeft (ebook) dan ligt een digitale vorm van de achterflaptekst voor de hand. Het Nederlandse Submarine maakte zo'n e-boektrailer voor de nieuwe thriller De Erfgenaam van auteur Charles den Tex die bekend werd met “Bellicher: Cel”.

Hoe werkt zo'n geanimeerde boektrailer? Je gaat naar deze website waar je een illustratie ziet. Scroll je naar beneden dan creeer je een stripverhaal. Doordat je zelf beweging maakt kun je het ook een animatie noemen. Naarmate de scrollbalk zakt wordt het steeds spannender.

"De trailer is gemaakt met parallax scrolling techniek – een innovatieve HTML5-toepassing. Bijzonder is dat we er ook geluid aan gekoppeld hebben," aldus Michael Joustra van Submarine. De tekeningen die ze tot leven brengen zijn van illustrator Jasper Rietman. Het mooie is dat de techniek werkt op alle browserplatforms. Maar helaas niet op je e-reader.

De Erfgenaam maakt deel uit van een serie van 4 geanimeerde boektrailers. Iedere trailer verkent een andere techniek om strips tot animatie te maken en is getekent door een andere Nederlandse illustrator.