Plat opvouwbare zonnebril met UV-filter

Plat opvouwbare zonnebril met UV-filter

05-03-2013 12:28 Laatste update: 28-04-2018 13:01

Kartonnen zonnebril Papp UV kan vrijwel niet stuk en is heel handzaam.

Wat twee jaar geleden begon als een grap op een feestje is nu een bedrijf dat 10 duizend items per maand verkoopt. Zo verliep het de Berlijnse nieuwe mediaontwerper Cantemir Gheorghiu en zijn glasloze kartonnen brilletjes. Nu is het serieus en komt hij met een echte bril: de Papp UPV.

Papp UV is een zonnebril met een UV400 filter. Gemaakt van karton. Hij kan tegen water (wel eens een kartonnen doos na een regenbui gezien?) en ook tegen zweet. Dat kan omdat het celullosekarton is, een mix van karton en gerecyled hout verstevigd met hars. Die bril is dus heel licht zodat je daar nooit hoofdpijn van krijgt. Je kan ermee gooien of hem laten vallen en dan nog breekt hij niet. Het allermooiste: je hoeft niet meer met zo'n joekel van een brillendoos op pad want je kunt hem plat in een boek, tegen je laptop of in je broek bewaren.

De Papp UV is verkrijgbaar in twee modellen en twee lenskleuren voor 29,95 euro. Nog even wachten tot de eerste echte zon: de zonnebril komt in het voorjaar hier te koop. Je kunt wel alvast terecht voor de originele bril voor slechts 6 euro, een kartonnen handtasje model clutch voor 10, kartonnen kam, stropdas in bijpassende print en Casio horloges voor 12,95.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s