HTC One heeft een ultrapixelcamera

HTC One heeft een ultrapixelcamera

19-02-2013 17:02 Laatste update: 28-04-2018 13:32

HTC's nieuwe vlaggenschip met full metal body heeft een ultrapixelcamera die betere foto's moet maken in het donker.

De nieuwe HTC One heeft een 4,7 inch scherm met een full hd-resolutie met een hoge pixeldichtheid (468 ppi). Het 9 mm dunne toestel heeft een strak design in een aluminium-unibody. Hij is verkrijgbaar in wit en zwart. Aan de voorkant zitten boven en onder metalen stroken met de speakers. Het toestel is fraai afgewerkt met oog voor details. Zo zijn de volumeknoppen aan de zijkant ook van metaal.

Bijzonder is de ultrapixelcamera in de HTC One die elke pixel een groene, rode en blauwe laag geeft. Daardoor vangt de camera volgens HTC 300 procent meer licht. Dat moet voor betere fotokwaliteit zorgen in donkere situaties. Foto's zijn helderder en rijker dan die van concurrenten, stelde HTC tijdens de presentatie. Of we het daar mee eens zijn, lees je binnenkort in een review.

Het aantal megapixels ligt wel lager, maar dat maakt voor de fotokwaliteit niet uit. "Het pixelaantal telt niet, maar wel de grootte van de pixels", aldus Scott Croyle, vice-president van design, tijdens de presentatie vanmiddag. HTC introduceert ook een nieuwe foto-app, HTC Zoe, die een paar seconden hd-beelden opneemt, waarna Zoe je foto's en filmpjes samenvat tot de hoogtepunten.

HTC zet ook in op een betere audio-ervaring met twee stereospeakers aan de voorkant met een ingebouwde versterker. HTC heeft ook een nieuwe muziekspeler gemaakt die onder meer songteksten tijdens het luisteren weergeeft. Het toestel heeft ook twee ingebouwde microfoons voor betere spraakkwaliteit en ruisonderdrukking.

De HTC One gebruikt een infraroodpoort zodat hij als universele afstandsbediening voor bijvoorbeeld de tv is te gebruiken. Je kan via een app programma's op tv zien en ze vanaf de telefoon starten op je tv. De app werkt met de elektronische programmagids van diverse grote Nederlandse tv-aanbieders. De HTC One is ook een van de allereerste toestellen die de snellere ac-versie van wifi ondersteunt.

De One werkt met een nieuwe versie van HTC Sense. Het nieuwe thuisscherm is de BlinkFeed: een stroom van updates, foto's en nieuwtjes, in de vorm van tegels waar je doorheen kan scrollen. Voor het thuisscherm zijn al 1400 bronnen beschikbaar. Bij het eerste gebruik kan je onderwerpen en interesses opgeven, waarna Blink de feed automatisch van updates voorziet. Het ontwerp lijkt wat op de interface van Windows Phone.

De HTC One is vanaf maart te koop in Nederland voor 699 euro. Het toestel is vanaf vandaag vooruit te bestellen.