Google Glass eind 2013 te koop en werkt ook met iPhone

Google Glass eind 2013 te koop en werkt ook met iPhone

23-02-2013 08:30 Laatste update: 28-04-2018 13:32

tonie

De Google-bril is voor eind 2013 te koop voor consumenten. Hij werkt met zowel Android als iPhone.

Google heeft tegen The Verge gezegd dat zijn camerabril Glass nog voor het eind van het jaar te koop zal zijn voor consumenten voor een prijs onder de 1500 dollar. Dat is het bedrag waarvoor Google een prototype van de bril nu voor 'creatieven' en ontwikkelaars verkoopt. De bril ondersteunt zowel verbindingen met Android- als iOS-apparaten, melden zowel Techcrunch als Cnet.

The Verge is ook een van de allereerste media die de bril heeft kunnen proberen op het Google-kantoor. Het bedrijf zegt Glass niet te zien als een nicheproduct maar als een product waarvan het er miljoenen kan verkopen.

Eerder deze week publiceerde Google een nieuw filmpje waarin de interface van Glass wordt getoond. Te zien is dat je met spraakcommando's foto's en filmpjes kan maken, videogesprekken via Google+ kan starten waarbij je de ander ziet in je gezichtsveld, vragen kan stellen waarop je antwoord krijgt, kan Googlen naar foto's, sms'jes kan ontvangen en versturen en navigatie-instructies kan krijgen. Ook kan je de bril vragen om een woord te vertalen, waarna hij het woord weergeeft en voorleest.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s