Binnenkort op de markt betalen via PayPal

Binnenkort op de markt betalen via PayPal

22-02-2013 12:41 Laatste update: 28-04-2018 13:32

tonie

PayPals betaaloplossing voor mobiele ondernemers, zoals taxichauffeurs en marktkoopmannen, komt nu ook naar Europa.

Betalen met PayPal op de markt wordt binnenkort mogelijk. De chip- en pinvariant van PayPal Here komt namelijk naar Europa, meldt Paypal Nederland vrijdag. PayPal Here werkt met een kleine draagbare kaartlezer waarmee ondernemers creditcards, bankpassen of Paypal-betalingen kunnen accepteren zonder een kassasysteem te hebben.

Binnenkort komt PayPal Here beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, later dit jaar volgt Nederland. PayPal Here is gebaseerd op chip- en pintechnologie die we in Europa gebruiken. De PayPal Here-kaartlezer is door ondernemers te koppelen aan hun smartphone zodat ze altijd en overal betalingen kunnen ontvangen. Volgens PayPal maakt dat het systeem geschikt voor 'op de markt, tijdens festivals, in de taxi of bij de koper thuis'. Paypal rekent een kleine vergoeding per transactie.

Een concurrent voor Paypal Here is het mobiele pin-systeem van de startup PayLeven, waar onder meer Rotterdamse taxi-chauffeurs al mee werken. PayLeven biedt ook een kaartlezer die is te koppelen aan smartphones en tablets.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s