Met deze online tool krijg je beter overzicht in je Twitter-archief

Met deze online tool krijg je beter overzicht in je Twitter-archief

22 februari 2013 om 09:52
Laatste update: 28 april 2018 om 13:32

Wanneer Twitter je het meest, hoe lang is je gemiddelde tweet en welk woord en hashtag gebruik je het vaakst?

Sinds eind vorig jaar kun je bij Twitter je hele geschiedenis op het sociale netwerk downloaden en inzien. Daarvoor moet je overigens wel je account op de Engelse taal instellen. Heb je dat gedaan, zul je onder 'settings' helemaal onderaan de pagina een knop vinden waarmee je je complete archief aanvraagt. Even later mailt Twitter je een link naar al je tweets. Die kun je als .zip downloaden en vervolgens lokaal inkijken.

Maar meer dan een overzicht van in welke maand je de afgelopen jaren het meest actief was op Twitter krijg je niet. Zonde, want er zit ontzettend veel leuke data verstopt in die duizenden tweets. Webontwikkelaar Joris Leermakers maakte een tool waarmee je veel meer inzicht krijgt in hoe, wat, wanneer en met wie je met meest twitterde. Het enige wat je hoeft te doen is het .zip bestand dat je van Twitter krijgt, hier uploaden.

Zo kwam ik erachter dat het woord dat ik het meeste op Twitter gebruik suf genoeg 'gewoon' is. En net iets minder van m'n tweets is een reply. De smiley :p is met 200 tweets mijn meest gebruikte emoticon. Verder laat het overzicht je zien welke mensen je het vaakst @-mentioned en welke hashtag je het meest gebruikt. Je kunt zelfs zien met welke app je de meeste tweets hebt verstuurd. Het overzicht sluit af met het aantal karakters per tweet. Voor mij is 140 tekens kennelijk maar net genoeg: veruit m'n meeste tweets zitten precies op die grens.

Lees meer over:

Deel via