SpinAwards Jong Talent: Portfolio voor studenten

SpinAwards Jong Talent: Portfolio voor studenten

22-02-2013 09:05 Laatste update: 28-04-2018 13:32

De laatste voorronde van de SpinAwards Jong Talent was op de Avans Hogeschool Den Bosch. De tien finalisten zijn nu bekend.

De eerste case die door de jury werd genomineerd voor de finale was ‘Follio’. Follio is een online portfolionetwerk gericht op studenten. Op Follio laten studenten zien wat ze hebben bedacht en gemaakt. Dit vormt ook de basis om met andere mensen in contact te komen. Verder kan Follio een grote bijdrage leveren aan het transparant en overzichtelijk maken van het studie-aanbod, een belangrijk voordeel gezien het enorme aanbod aan opleidingen in Nederland. En tot slot ook belangrijk, bedrijven kunnen veel gemakkelijker talentvolle studenten "ontdekken".

De tweede nominatie ging naar ‘Data Visualisatie: Top 2000’. De Top 2000 is een jaarlijks terugkomend fenomeen en deze nominatie speelt hier slim op in. Met behulp van “Open Data” en de kracht van het visualiseren wordt muziek voor muziekliefhebbers overzichtelijk gemaakt. De gebruiker kan bijvoorbeeld van elke Top 2000 editie zien welke muziekgenres of artiesten het populairste zijn en welke nummers de meeste noteringen of de hoogste positie hebben. Idee is dat deze visuele manier van navigeren door muziek, gebruikers kan inspireren bij hun muziekkeuze.

Alle genomineerd voor de SpinAwards 2013 Jong Talent zijn nu bekend. Na vijf voorrondes kwam de jury tot de volgende tien nominaties die mogen presenteren tijdens de Inspiration Days op 27 maart 2013:

- Moet ik rennen?
- Familiefoto
- Bevrijdingsfestival App
- Achilles Initiative:The Battle for Sector
- Museumkaart
- Potential Poetry
- Bibliotheek klinkt als
- Social Charging
- Follio
- Data Visualisatie: Top 2000

Er zijn door de verschillende jury's ook nog drie wildcards uitgedeeld.Via de Facebook-pagina van de SpinWards kan volgende week worden gestemd op de wildcards. De twee cases met de meeste stemmen gaan alsnog door naar de finale. De wildcards zijn: Houdbaar, Jetty en Safezone.