Chromebook Pixel gaat strijd aan met Windows 8 en MacBook Air

Chromebook Pixel gaat strijd aan met Windows 8 en MacBook Air

21-02-2013 20:01 Laatste update: 28-04-2018 13:32

tonie

De Chromebook Pixel is de eerste door Google zelf ontworpen notebook. Hij moet de aanval op Windows 8-laptops en de Macbook Air openen.

Google's Chromebooks zijn tot nu toe niet meer dan een soort low-end netbooks met Chrome OS. Geen echte alternatieven voor het goedkope deel van de Windows 8-laptops, laat staan voor MacBooks. Maar Google kondigde donderdag een geavanceerdere versie aan, de Chromebook Pixel. Het is de eerste Chromebook die door Google zelf is ontworpen.

De laptop heeft een 12,85 inch touchscreen met een resolutie van 2560x1700 pixels. Dat resulteert volgens Google in de laptop met de hoogste pixeldichtheid ooit. De Chromebook Pixel werkt met een Intel Core i5-processor en snel ssd-opslaggeheugen. Uit foto's van The Verge blijkt dat de Pixel wel een stuk dikker is dan de Macbook Air. Hij moet als een luxe laptop aanvoelen met een glazen touchpad en een led-backlit toetsenbord.

De nieuwe Chrombook beschikt over 4GB RAM, Bluetooth, een 720p-webcam, twee USB 2.0-poorten, een Mini Displayport en een sd-kaartslot. Geen USB 3.0 of HDMI dus, wat jammer is. De laptop heeft drie microfoons, waarbij de derde wordt gebruikt om het geluid van je toetsenbord tijdens internetbellen weg te filteren.

De Chromebook Pixel vanaf volgende week in de VS te koop. De wifi-versie met 32 GB kost 1299 dollar, de 4G-versie met 64 GB kost 1449 dollar. Kopers van de Pixel krijgen drie jaar lang maar liefst 1 terabyte gratis online opslagruimte in Google Drive. Wanneer hij in Nederland te koop is, is nog niet bekend.

Tot nu toe zijn er Chromebooks gemaakt door Sony, Acer en HP. De verkoop begint sinds kort op gang te komen. In de VS zijn er in het vierde kwartaal van 2012 circa honderdduizend Chromebooks verkocht. In Nederland is momenteel alleen de Acer C7 Chromebook te koop voor 269 euro.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s