Apple-patent wijst op komst van een iWatch

Apple-patent wijst op komst van een iWatch

21-02-2013 16:04 Laatste update: 28-04-2018 13:32

Een nieuw ontdekte patentaanvraag van Apple lijkt de nu al gehypte iWatch te beschrijven.

Na alle recente geruchten over de mogelijke komst van een iWatch is nu een nieuwe patentaanvraag door Apple opgedoken, waarin een gadgetarmband wordt beschreven. De aanvraag stamt al uit 2011, maar werd nog niet eerder openbaar. Er wordt een langwerpig buigbaar touchscreen dat je om je pols kan dragen omschreven.

De armband bestaat uit lagen van flexibele stalen banden, die om de pols zijn te slaan. Het apparaat werkt met wifi en Bluetooth en heeft ingebouwde gyroscopen en accelerometers om de richting van het weergeven van informatie te bepalen. De armband schuift bij het dragen over het deel met de elektronica om het te beschermen.

Dat Apple deze patentaanvraag heeft gedaan, wil niet zeggen dat het ook een echt product wordt. Maar er zijn recent wel steeds meer bronnen die beweren dat Apple werkt aan een smartwatch. Zo schreef The New York TImes eerder deze maand nog dat het gaat om een horloge dat gemaakt is van gebogen glas. De iWatch zou werken op iOS en zich vooral van de huidige smartwatches onderscheiden door Apple's kennis van hoe dergelijk glas zich om het menselijk lichaam zou kunnen buigen.