Google Glass nu ook te bestellen voor 'creatieven'

Google Glass nu ook te bestellen voor 'creatieven'

20-02-2013 11:48 Laatste update: 28-04-2018 13:32

Het prototype van de Google-bril is nu voor een grotere groep mensen te bestellen. Maar nog alleen in de VS.

Het prototype van de Google Glass-headset was eind juni 2012 tijdens de Google I/O-conferentie in San Francisco voor de eerste ontwikkelaars te bestellen voor 1500 dollar. Zij krijgen de camerabril binnenkort geleverd. Google maakte woensdag bekend dat deze pre-orders nu ook open staan voor 'creatieve individuen'. Zij kunnen de Google-bril nu ook bestellen voor 1500 dollar.

Het aanvragen van de Glass Explorer Edition gaat door via Google+ of Twitter met de hashtage #ifihadglass te vertellen wat je zou doen als je de Google-bril krijgt. Maar je moet voorlopig nog wel in de VS wonen om mee te kunnen doen. Toch zijn er al Amsterdammers die ook een poging wagen.

Google hield onlangs ook twee hackatons waar ontwikkelaars de eerste applicaties voor de bril konden bedenken en maken. Dat zou al tachtig verschillende toepassingen hebben opgeleverd. Zie ook onze uitlegparty van vorig jaar over Google's Project Glass.

Google postte woensdag ook een nieuw filmpje over 'hoe het voelt om Glass te gebruiken'. Te zien is dat je met spraakcommando's foto's en filmpjes kan maken, videogesprekken via Google+ kan starten waarbij je de ander ziet in je gezichtsveld, vragen kan stellen waarop je antwoord krijgt, kan Googlen naar foto's, sms'jes kan ontvangen en versturen en navigatie-instructies kan krijgen. Ook kan je de bril vragen om een woord te vertalen, waarna hij het woord weergeeft en voorleest. Google zou de bril in de loop van 2014 voor consumenten beschikbaar willen maken.