Lumio lamp klap je open als een boek

Lumio lamp klap je open als een boek

19-02-2013 18:59 Laatste update: 28-04-2018 13:32

Dewi Pinatih

Zit je midden in een mooi boek, dan wil je 'm overal mee naartoe nemen. Dit boek past in je tas of op de boekenplank, maar is niet wat het lijkt.

De Lumio is een verlicht boek. In de houten cover schuilen geen bladzijden maar een harmonica van waterbestendig Tyvek en ledlicht. Het licht schiet aan wanneer je het boek openslaat en gaat uit wanneer je het boek sluit.

Zo is de Lumio een draagbare lamp. Met acht uur batterij, verwerkt in de rug, dient Lumio als tafellamp of buitenlicht. Door de sterke magneten in de omslag bevestig je de Lumio als muurlamp aan metalen oppervlakken of maak je er een op zichzelf staande lamp van door de covers op elkaar te slaan.

Ontwerper Max Gunawan is architect en kreeg het lumineuze idee terwijl hij werkte aan een modulaire woning die platgevouwen in de kofferbak van een auto past. Zijn vouwbare maquettes bewaarde hij in een schetsboek. Toen hij besloot zijn plannen op kleinere schaal toe te passen, vormde dit schetsboek de inspiratie voor de verpakking van een lamp.

Lumio is een hit op Kickstarter: de early birds aanbieding en eerste levering zijn al uitverkocht. Maar stap je nu in, dan krijg je je eigen Lumio voor 95 dollar in september. Nog net op tijd om 'm mee naar buiten te nemen op zwoele avonden en voor de naderende donkere dagen op de bank.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s