Steenschriftjes voor nieuwe schrijfervaring

Steenschriftjes voor nieuwe schrijfervaring

19-02-2013 09:56 Laatste update: 28-04-2018 13:32

Dewi Pinatih

Notitieboekjes zijn in trek. Over de bomen die dat kost, hoef je je niet meer schuldig te voelen. Dit papier is gemaakt van steen.

Repap heet het papier – het Engelse 'paper' achterstevoren geschreven – en bestaat uit calciumcarbonaat gebonden met een niet-giftige hars. Het is van nature wit, heeft een glad oppervlak en is helemaal houtvrij. Van calciumcarbonaat is er, in tegenstelling tot bossen, genoeg op de wereld. Het is een natuurlijk bijproduct van water vermengd met kalksteen en wordt door het Milanese bedrijf Ogami gewonnen uit steengroeven en bouwafval.

Anders dan bij het productieproces van normaal papier zijn bij de productie van Repap geen water, zuren of bleek nodig. Met een lijstje voordelen dat nog even doorgaat – het is recyclebaar, biologisch afbreekbaar, vergeelt niet en is niet aantrekkelijk voor beestjes – vraag je je bijna af waarom we niet altijd op steen hebben geschreven. Het fijne design van de notitieboekjes zal je over de streep trekken om deze nieuwe schrijfervaring eens te proberen.

Het papier is volgens de makers trouwens prima te scheuren, verkreukelen of tot vliegtuigje te vouwen. Voor als je ideeën toch niet zo goed zijn. Prijzen vanaf 10 dollar.