Retro aluminium caravan terug van weggeweest

Retro aluminium caravan terug van weggeweest

19-02-2013 12:09 Laatste update: 28-04-2018 13:32

De iconische Bowlus Road Chief keert na bijna 75 jaar terug op de markt.

Europeanen trekken er in de zomermaanden graag op uit met de caravan. In Amerika zie je dat zelden. Amerikanen kiezen liever voor een motorhome, waarbij voertuig en caravan één zijn. Minder populair maakt Amerikaanse caravans niet minder mooi. Bekend zijn de enorme aluminium trailers van Airstream. De beroemdste is echter de Bowlus Road Chief, een ontwerp uit de dertiger jaren van de vorige eeuw door dezelfde man die ook het vliegtuig The Spirit of St Louis ontwierp. De Road Chief was geinspireerd door de romp van een vliegtuig en viel op door zijn ronde hoeken aan de voorkant, de in een punt lopende achterkant en de huid die geheel van aluminium plaatmateriaal gemaakt was. De Road Chief is in mijn ogen rijdende kunst. Slechts tachtig zijn er gemaakt voordat de Tweede Wereldoorlog een einde maakte aan de caravanmarkt in de VS. Ze zijn dan ook uiterst zeldzaam.

De Bowlus Road Chief keert echter terug. Een Canadees echtpaar heeft de rechten en patenten van de Road Chief opgekocht. Het heeft er al eentje gebouwd en rijdt daar momenteel mee door de VS ter demonstratie. Het iconische ontwerp is met rust gelaten, alleen de buitenmaten zijn iets ruimer gemaakt. Het interieur is ook hetzelfde maar de inrichting is van deze tijd. Een Road Chief is uitgerust met wifi, zonnepanelen, een kingsize bed, een roestvrijstalen keuken met oven, een complete badkamer en een toilet. De Bowlus Road Chief is ruim zeven meter lang en weegt zo'n 900 kilo.

Een viertal trailers zijn in de maak en als je bereid bent om 75 duizend euro neer te tellen, dan kun je er een bestellen. Veel rust op de camping in Frankrijk zul je door pottekijkers niet hebben vermoed ik. Bekijk de video om alvast in een vakantiestemming te komen.