Google wil eigen winkels gaan openen in de VS

Google wil eigen winkels gaan openen in de VS
18 februari om 14:08
Laatste update: 28 april om 13:32

Google wil voor het einde van het jaar winkels openen waar klanten Nexus smartphones, tablets en Chromebooks kunnen proberen en kopen.

Volgens 'zeer betrouwbare' bronnen van de website 9To5 Google is Google al bezig met het proces om eigen fysieke winkels in de VS te gaan bouwen. De deuren zouden voor het einde van het jaar open moeten gaan. De missie van de winkels is om de nieuwe Google Nexus, Chromebooks en andere toekomstige Google-producten aan de man te brengen. Nu bestel je deze producten vooral online maar Google weet dat veel consumenten de producten eerst willen uitproberen voordat ze tot aanschaf overgaan.

Google heeft overigens al honderden Chrome Stores, shop-in-shops, in Best Buys in de VS. En daarnaast ook zo'n vijftig shops in PCWorld en Dixons in Groot-Britannië waar door Google getraind personeel Chromebooks demonstreren aan potentiële klanten. Volgens de bronnen van 9To5 Google ontstond het plan tijdens de ontwikkeling van het Google Glass-project. Om de augmented reality-bril aan de man te brengen zullen de meeste mensen de bril eerst willen uitproberen. Voordat je een totaal nieuw product wil aanschaffen, waarvan je eigenlijk nog niet weet of het wel wat toevoegt aan je leven, wil je het eerst testen.

Zo is het ook gegaan met de iPad. Toen de eerste iPad werd aangekondigd hoorde je menigeen zeggen 'het is geen laptop en het is geen desktop. Wat moet ik daarmee?' Apple ceo Tim Cook vertelde onlangs tijdens een conferentie dat het succes van de iPad vooral te danken is aan de hands-on ervaring die de Apple Stores aan klanten bieden. Volgens Cook hadden klanten nog steeds het beeld van non-iPad tablets die zwaar waren en niemand wilde hebben. "Als we geen Apple Stores hadden gehad, was de iPad niet zo succesvol geworden."

Lees meer over:

Deel via