Netflix bedient tv-veelvraat met nieuwe serie House of Cards

Netflix bedient tv-veelvraat met nieuwe serie House of Cards

18-02-2013 15:30 Laatste update: 28-04-2018 13:32
Author profile picture

Rutger Middendorp

Een aflevering van een nieuwe serie per week? Netflix maakt in een keer een compleet nieuw seizoen beschikbaar.

Word je op een televisieshow geattendeerd die al in zijn derde seizoen is en blijk je het leuk te vinden, dan heb je een traktatie voor de boeg. Er is weinig leukers dan een heel seizoen klaar te hebben staan van iets dat in de smaak valt. Met dvd-boxsets was dat natuurlijk al een bekend fenomeen en nu veel mensen series downloaden hoor je ook veel over 'binge viewing': je verzamelt wat afleveringen om die daarna snel achter elkaar te kunnen kijken.

Het Amerikaanse Netflix dat online films verhuurt, heeft nu zelf een serie ontwikkeld en distribueert die op een revolutionaire manier: alle dertien afleveringen komen in één keer online. Het gaat om de serie House of Cards, gebaseerd op een Britse serie, geregisseerd door David Fincher en met Kevin Spacey in de hoofdrol. Geen misselijke cast dus.

Als je wilt kun je dus alle dertien afleveringen in een weekend wegwerken. De New York Times schrijft een interessant artikel over hoe revolutionair dat is voor de televisiewereld. Want terwijl jij Game of Thrones S01E01 van je harde schijf opstartte, dachten de Amerikaanse tv-executives nog in termen als prime time en ratings. Netflix is van nature een moderner bedrijf en heeft minder last van de wet van de remmende voorsprong. Vandaar dat ze kiezen voor deze on demand distributie.

Wat is jouw favoriete manier om een serie te zien? Eén per keer of alles achter elkaar aan?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s