Halo-makers komen met nieuwe massive online consolegame

Halo-makers komen met nieuwe massive online consolegame

18-02-2013 15:07 Laatste update: 28-04-2018 13:32

De nieuwe massieve online consolegame Destiny moet de perfecte combinatie van Halo, Mass Effect en EVE Online worden.

Gameontwikkelaar Bungie verraste in 2001 met Halo: Combat Evolved, de eerste game uit de succesvolle Halo-reeks die het first-person shootergenre voor de console nieuw leven inblies. Het nieuwe Destiny (check ook de preview op Polygon) komt beschikbaar voor de Xbox 360 en PlayStation 3 (en mogelijk ook de nieuwe consoles) en wordt een MMOFPS, ofwel een massive multiplayer online first person shooter. Een game waar je samen met duizenden of zelfs miljoenen mensen een wereld deelt en samen met of tegen elkaar speelt.

De postapocalyptische sciencefictionsetting van Destiny is typerend voor de game. Je kruipt in de huid van een Guardian, één van de strijders van de kleine kolonie mensen die zich nog op de aarde bevindt. De planeet wordt overspoeld door mysterieuze monsters en vreemde buitenaardse wezens, maar de mensheid is ook een stapje vooruit gegaan en beschikt over futuristische voertuigen, wapens en pantsers. Een massale strijd brandt los.

De wereld van Destiny biedt een combinatie van actie (Halo), ontdekken (EVE Online) en de invloed van een meeslepend verhaal met verschillende quests in een groot universum (Mass Effect). Het universum waar Bungie zo hard aan werkt, breidt zich uit naar verschillende planeten en ook als je niet aan het spelen bent blijft de wereld van Destiny in beweging. Een eigenschap die typerend is voor de meeste MMO's. Dat is overigens niet het enige wat Bungie van het MMO-genre leent: de ontwikkeling van je personage gaat een belangrijke rol spelen en de keuzes die je maakt hebben invloed op het verloop van de game.

"Spelers krijgen de mogelijkheid om te vechten, handelen, gokken en communiceren", aldus Eric Hirshberg, directeur van Activision Publishing. "Zelfs in de algemene verhaalmodus kom je andere spelers tegen die met hun eigen avontuur bezig zijn en daarmee de wereld die jij ziet ook beïnvloedt. We hebben veel geleerd van MMO's en Facebook-games, maar dit is een echte console-shooter die samenwerking probeert te stimuleren."

Hoewel de plannen van Bungie groots zijn, is er vooral nog heel veel onbekend. Zo weet je nog niet precies wat je gaat doen, hoe het competitieve aspect wordt uitgevoerd, wat het gaat kosten en mogelijk het belangrijkste: wanneer je Destiny kunt kopen. Eén ding is alvast zeker: het belooft een hele interessante en ambitieuze game te gaan worden.