Nederlandse bandbreedte genoeg voor streaming PS-games

Nederlandse bandbreedte genoeg voor streaming PS-games

18 februari om 08:20
Laatste update: 28 april om 13:32

De gemiddelde Nederlandse verbinding is snel genoeg voor Sony's nieuwe streaming Playstation-games.

Sony zegt de Bluray-discs nog niet vaarwel, maar het bedrijf gaat daarnaast ook streaming games aanbieden, schrijft de Wall Street Journal. Sony gebruikt hiervoor de cloudgamingdiensten van Gaikai, dat het vorig jaar overnam. Sony zou al streaming games aan het testen zijn. Mogelijk introduceert Sony cloudgaming op zijn nieuwe Playstation die later dit jaar wordt verwacht.

De Amerikaanse krant meldt dat PS3-games streaming worden aangeboden. Doordat Sony overstapt van een IBM-chip naar een AMD-chip zouden PlayStation 3-titels niet meer standaard te draaien zijn op de nieuwe console. Cloudgaming lost dat probleem deels op, maar je moet er wel voldoende bandbreedte voor in huis hebben.

Gaikai zou alleen nog streamen van games in 720p ondersteunen en nog geen full hd. Bij andere clouddiensten, zoals OnLive, blijkt een stabiele hoge bandbreedte nog weleens een probleem. Bij een haperende verbinding zakt de grafische kwaliteit in of begint het spel te 'stotteren'. Games bij Gaikai werkten - voor de overname door Sony - soepeltjes vanaf een bandbreedte van circa 5 Mbit/s. Dat halen de meeste Nederlanders thuis wel. De gemiddelde downloadsnelheid in Nederland is namelijk volgens het bedrijf Akamai momenteel 8,5 Mbit/s.

Microsoft zou volgens de WSJ ook overwegen streaming games aan te bieden op zijn opvolger van de Xbox 360, maar het bedrijf zou de kosten nog berekenen. Sony houdt woensdagavond in New York een persevenement over 'de toekomst van Playstation'. Enkele dagen geleden lekte de controller van de nieuwe 'Playstation 4' al uit, met tussen de knoppen een touchpad.

Lees meer over:

Deel via