Bright Night #22: 3D-printbare architectuur en profielfotograaf

Bright Night #22: 3D-printbare architectuur en profielfotograaf

01-02-2013 14:34 Laatste update: 28-04-2018 13:32

Corrie Gerritsma

Op vrijdagavond 8 februari presenteert Bright weer een indrukwekkend programma van sprekers en gadgets op Bright Night in Amsterdam. Kom ook!

Architect Janjaap Ruijssenaars van het Amsterdamse Universe Architecture heeft een 3d-printbare villa ontworpen. Geen fantasieproject: met behulp van een Italiaanse 3d-printer die stukken van 6 bij 9 meter kan maken, moet de villa in 2014 gerealiseerd worden. Wat een gaaf project! Het werd dan ook opgepikt door de wereldpers. Gelukkig is Janjaap op vrijdag 8 februari bij ons te gast en vertelt over zijn indrukwekkende project.

Marten Blankesteijn werkt met een team van programmeurs hard aan de realisatie van Blendle. Blendle is een HTML5-app, voor desktop, tablet en smartphone die het mogelijk maakt door alle kranten en tijdschriften te bladeren en naar wens een complete editie of slechts een bepaald stuk aan te kopen. Marten legt uit waarom zijn software een succes gaat worden, en waarom integratie met sociale media daarvoor belangrijk is.

Bij het Nederlandse MUD jeans koop je niet zo maar een duurzame spijkerbroek, je least hem voor 5 euro per maand. Na een jaar krijg je voor een klein bedrag een nieuwe toegestuurd, die je opnieuw least, en die oude worden gerecycled. Wat daarvan de voordelen zijn vertelt Dianne Potters van 21Sustainable die betrokken was bij dit 'Lease a Jeans' concept.

Ben jij eigenlijk tevreden of de profielfoto bij je LinkedIn- of Facebook-profiel? Fotograaf Jos Kottman specialiseert zich in profielfoto's. De profielfotograaf zet zijn studio op in Pakhuis de Zwijger en fotografeert de bezoekers van Bright Night voor een speciaal actietarief van 25 euro. Even haren kammen dus!

Volgende week volgt meer over het sprekersprogramma en natuurlijk over de gadgets uit de Uitpakparty.

Bright Night #21 wordt dit keer op vrijdag 8 februari gehouden in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. De zaal gaat open om 19:30, het programma begint om 20:00 uur. Toegang is gratis, dus neem gerust iemand mee! Houd bright.nl/brightnight in de gaten voor meer updates over het programma.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s