Android kan binnenkort Windows-apps draaien

Android kan binnenkort Windows-apps draaien

04-02-2013 12:19 Laatste update: 28-04-2018 13:32

Emulatiedienst Wine komt naar Android. Dat wordt lekker Excellen en Mijnenveger spelen op je smartphone.

Het draaien van Android-apps op Windows is geen probleem, maar andersom blijkt het een stuk moeilijker te zijn. Emulatiedienst Wine, die veel Linux- en Mac-gebruikers al gebruiken, wil Android-gebruikers de mogelijkheid geven om op een smartphone of tablet hun favoriete Windows-programma's te draaien. Op dit moment verkeert Wine nog in een alphafase, maar de eerste testen zijn succesvol.

Alexandre Julliard, de ontwikkelaar van de Androidlaag van Wine, heeft een demonstratie gegeven en liet Windows-programma's op Android draaien. Hoewel het Windows-programma enorm traag liep, was de software wel te gebruiken en werkten alle functies van het betreffende programma. Volens Julliard kwam de traagheid door de emulatie van Android: dit moest ook worden geëmuleerd alvorens de Windows-programma's in emulatie gedraaid konden worden.

Het is nog niet duidelijk wanneer Wine naar Android komt. Als de emulatiedienst officieel voor Android wordt uitgebracht, heb je de mogelijkheid om je favorieten van Microsoft Office en alle andere Windows-programma's op een Android-smartphone of -tablet te draaien. Wat zou jouw eerste keuze zijn?