Eerste beelden Grand Canyon op Google Streetview

Eerste beelden Grand Canyon op Google Streetview
1 februari om 07:12
Laatste update: 28 april om 13:32
  • Teun van den Neste

Het Amerikaanse ravijn in niet in kaart gebracht met een auto, maar met behulp van camera-rugzak.

De eerste beelden die het team van Google heeft opgenomen verschenen gisteren in Streetview. Mooi baantje zou je denken, lekker wandelen in een van de mooiste natuurgebieden ter wereld. Maar de medewerkers zeulden een 360 graden panoramacamera van bijna twintig kilo mee op hun rug. De zogenoemde Trekker heeft vijftien lenzen en draait, hoe kan het ook anders, op Android. Tijdens een tocht maakt de camera automatisch opnames en met 75 megapixel levert dat zeer gedetailleerde plaatjes op.

Google laat weten dat het een zware klus was. “Het team kreeg te maken met grote temperatuurverschillen en spierkrampen terwijl ze het ruige terrein te voet aflegden en fotografeerden.” Al dat harde werk is nu beloond. De prachtige 360-views van bekende en minder bekende delen van de Grand Canyon zijn beschikbaar gesteld voor iedereen. In totaal zijn er meer dan 9500 panoramabeelden gemaakt.

Mark Jansen, woordvoerder bij Google Nederland, laat weten dat er over een Streetview van Hollandse heuvels of bossen nog niks bekend is. “We willen zoveel mogelijk mooie plekken in kaart brengen, maar specifieker kan ik het nu nog niet maken.” Op een Streetview van de Veluwe is het dus nog even wachten.

Om het in de toekomst wat makkelijker te maken om moeilijk bereikbaar terrein in kaart te brengen, denkt Google er aan om Streetview-opnames ook mogelijk te maken met Google Project Glass. De bril, die binnenkort beschikbaar is voor ontwikkelaars, moet ervoor gaan zorgen dat ieder hoekje en gaatje op aarde wordt vastgelegd.

Lees meer over:

Deel via