Meubelbeurs Keulen: Keukenkraan met touch

Meubelbeurs Keulen: Keukenkraan met touch

31 januari 2013 om 12:59
Laatste update: 28 april 2018 om 14:03

Grohe maakte een kraan die je zonder (vieze) handen kan bedienen. Gewoon de bovenkant even aanraken.

Handig voor als je handen te vies zijn om de kraan mee aan te raken. Of als je ze vol hebt met sperziebonen die je af wil spoelen. Grohe brengt de Minta Touch op de markt, volgens de fabrikant de eerste kraan die je met touch kunt bedienen in Europa.

Hoe het werkt? Bovenop de hals van de kraan zit een zone die reageert op de aanraking van je pols of onderarm. Die sensor zit onzichtbaar verwerkt in het chroom. In het standaard model gaat de kraan dan aan of uit. Handsfee mengen met warm water is een optie van het duurdere model Grohterm Micro. Waar het Duitse Grohe goed over na heeft gedacht: er is ook een gewone bediening met een hendel. Zodat je niet telkens het bezoek, de schoonmaakster of je moeder instructies hoeft te geven.

Aangezien we onze telefoon, computer, lamp, kookplaat en auto al met een tastscherm kunnen bedienen kan de wereld van kranen natuurlijk niet achter blijven. Toch voelt het niet als een meedoen met de mode. Een handsfree kraan is gewoon heel handig. Ook als je geen chirurg bent.

<object width="405" height="255" data="http://www.youtube.com/v/XgJWAnR0T_Q" type="application/x-shockwave-flash"><param name="data" value="http://www.youtube.com/v/XgJWAnR0T_Q"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/XgJWAnR0T_Q"></object>

Lees meer over:

Deel via