Foto-upgrade maakt DropBox socialer

Foto-upgrade maakt DropBox socialer

31 januari om 12:04
Laatste update: 28 april om 14:03

DropBox gaat al je foto’s in één fotogalerij presenteren waarmee je deze snel en makkelijk met vrienden op Facebook en Twitter kan delen.

Binnenkort krijg je als Dropbox-gebruiker de optie om al je foto’s in één fotogalerij te bekijken, maakt niet uit of deze verspreid zijn in allerlei verschillende mappen op je Dropbox-account. Bovendien kan je virtuele fotoalbums aanmaken. Die albums blijven intact zelfs al organiseer je je foto’s op je Dropbox-account in andere mappen. Je kan deze foto’s ook meteen vanuit de fotogalerij emailen of delen met je Twitter- of Facebook-vrienden.

Deze upgrade lijkt klein maar laat overduidelijk zien dat Dropbox een breder, socialer pad dan alleen het synchroniseren van bestandjes wil inslaan. Dat is niet verwonderlijk. Dropbox mag dan wel honderd miljoen gebruikers hebben, het aanbod van concurrende cloudopslagdiensten zoals zoals Sugar Synch, Stash, iCloud, Google Drive en de nieuwe opslagdienst van Mega is enorm.

Dropbox zal bovendien een previewfeature van je documenten introduceren. Klik je op een document dan krijg je via een popup een preview te zien zonder dat je het document eerst moet downloaden. Dropbox ondersteunt in eerste instantie alleen previews van pdf, Doc, Docx en Powerpoint via de site, hoewel deze uiteindelijk ook in de mobiele apps ondersteund zullen worden. In de Android-app werkt de ‘unified’ fotogalerij optie in beta sinds vorige maand en iOS-ondersteuning komt er binnenkort aan.

Dropbox nam onlangs ook de peer-to-peer muziekdienst Audiogalaxy over. Hoe Dropbox die overname zal inzetten op zijn cloudopslagdienst is echter nog niet bekend.

Lees meer over:

Deel via