Schermpjes op je nagels voor doorzichtige duimen

Schermpjes op je nagels voor doorzichtige duimen

31-01-2013 07:13 Laatste update: 28-04-2018 14:03
Author profile picture

Floris Poort

Leuk, zo'n touchscreen, maar je duim zit er telkens voor. Met NailDisplay niet meer; het scherm loopt dan door op je nagels.

Toen de eerste iPhone in 2007 werd aangekondigd, waren veel mensen sceptisch over typen op een touchscreen. We zijn er inmiddels wel achter dat het allemaal best meevalt, toch is er heus nog ruimte voor innovatie. Wat gamen betreft bijvoorbeeld: veel games voor smartphones gebruiken virtuele sticks. Je hele duim zit er overheen en in het heetst van de strijd zie je zo snel niet welke kant je uit stuurt.

De NailDisplay zou dat probleem in potentie kunnen oplossen. Onderzoekers in Taiwan bekijken of ze (organisch) lichtgevende nagellak kunnen maken dat als een display dingen kan weergeven. En ondanks dat die technologie nog niet zo ver is, zijn ze aan de National Taiwan University vooral erg benieuwd hoe we zoiets zouden gebruiken als het al wél bestond. En dus maakten ze een beeldschermpje voor op een duim.

Het oled-schermpje heeft een diagonaal van 2,5 centimeter en is een halve centimeter dik. Maar het digitale vingerhoedje werkt wel, en laat boeiende toepassingen zien. Zo lijkt het de onderzoekers wel wat als het duim-scherpje precies laat zien wat zich onder je duim op je telefoon bevindt. Maar de vingernagel van de toekomst kan ook het enige scherm zijn, voor bij een iPod shuffle bijvoorbeeld. Scrollen door nummers zien de onderzoekers voor zich als letterlijk over een mp3-speler vegen. De playlist op je duim loopt dan netjes mee.

Ook functies à la de smart watch behoren volgens de onderzoekers tot de mogelijkheden. Opnemen zou je doen door je duim naar rechts te vegen. Een suggestie aan de onderzoekers: ongewenste gesprekjes zou ik graag weigeren met een welgemeende thumb down. Het onderzoek wordt in april gepresenteerd tijdens de Conference on Human Factors in Computing System in Parijs.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s