Snoep + 3d-printer = origineel cadeau

Snoep + 3d-printer = origineel cadeau
30 januari om 07:26
Laatste update: 28 april om 14:03
  • Dewi Pinatih

Wie kent ‘m nog? De PEZ-dispenser voor kleine snoepjes. Met 3d-geprinte portretten erop een origineel cadeau voor het hele bedrijf.

Kerst, ik weet het, we hebben het net allemaal achter de rug en je moet nog niet denken aan de aankomende editie. Totdat je het jaloersmakende ‘kerstpakket’ ziet dat werknemers van een gelukkig bedrijf vorige maand ontvingen.

In de veronderstelling mee te doen aan een onderzoek, werden de hoofden van iedere medewerker in 3d gescand. Op de kerstborrel werden ze verrast met een persoonlijke PEZ-dispenser. Je weet wel: de langwerpige buisjes waar snoepjes in zitten die je had als kind, meestal met het hoofd van een tekenfilmfiguur als knop waarmee je de rechthoekige snoepjes tevoorschijn kon toveren. Dat figuurtje werd vervangen door een in 3d geprint gezicht van een medewerker.

Het Canadese Hot Pop Factory bedacht de verrassing nadat een klant aanklopte voor een 3d-kerstcadeau. Oprichters Matt Compeau en Bi-Ying Miao zijn beide opgeleid als architect, maar besloten alle ideeën die te complex, duur en onpraktisch zijn voor gebouwen te gebruiken voor het maken van 3d-geprinte draagbare kunst, met een sieradenlijn als resultaat.

De persoonlijke PEZ-dispensers zijn (nog) niet te verkrijgen in de webshop, wel delen Compeau en Miao hun werkwijze. Scannen met een Xbox Kinect, ReconstructMe en wat open source hackwerk, opschonen met het gratis MeshMixer en printen met een kleine 3d-printer. Daar kun je zelf ook mee aan de slag, en met nog elf maanden te gaan tot kerst, is dit de perfecte tijd om te beginnen.

Lees meer over:

Deel via