Acer positief over Chromebooks en HP komt er ook mee

Acer positief over Chromebooks en HP komt er ook mee

29-01-2013 14:52 Laatste update: 28-04-2018 14:03

Acer vindt Chromebooks beter aanslaan dan Windows 8-laptops. Ook HP komt nu met een netbook met Chrome OS.

De verkoop van Acers Chromebooks loopt beter dan verwacht, stelt de fabrikant. Chromebooks zijn al goed voor 5 tot 10 procent van de verkochte Acer-laptops in de VS. Niet slecht voor een systeem dat voor veel consumenten onbekend zal zijn. Tegelijkertijd vindt Acer de verkoop van Windows 8-laptops nog steeds tegenvallen. De fabrikant gaat in elk geval door met het uitbrengen van netbooks met Chrome OS. Het huidige model van Acer is momenteel ook de enige Chromebook die in Nederland te koop is, sinds medio december, voor 269 euro.

Met de komst van Windows 8 zouden netbooks dood zijn verklaard, maar Chromebooks zijn eigenlijk ook gewoon netbooks. Laptops met Chrome OS blijken met hun lage prijzen en relatief veilige systeem voor sommige mensen wel degelijk aantrekkelijk en zouden ook in het bedrijfsleven en het onderwijs redelijk in trek zijn. De weinig krachtige hardware van Chromebooks is voor sommige doeleinden geen groot bezwaar.

Ook HP wil nu een eerste Chromebook gaan uitbrengen, zo blijkt uit een lek op HP's eigen site. Daar staat een onaangekondigde Pavilion Chromebook vermeld met een 1,1 GHz Celeron-processor, 2 gb werkgeheugen, 16 gb ssd en een 14 inch scherm. Dat laatste zou opvallend zijn want de huidige Chromebooks van Lenovo, Samsung en Acer hebben 11,6 inch schermen. HP zou de laptop op 17 februari bekend willen maken.

Met de komst van HP zou Chrome OS langzaam aan Microsoft een beetje pijn gaan doen. Lenovo kondigde onlangs ook een Chromebook aan. HP en Lenovo zijn respectievelijk pc-fabrikanten nummer 1 en 2 wereldwijd.