iOS-hacker Geohot komt met curieuze app

iOS-hacker Geohot komt met curieuze app
29 januari om 08:08
Laatste update: 28 april om 14:03

De iPhone-app Reactions legt naast het kiekje ook je eigen reactie vast en balanceert tussen grap en interessant concept.

Een foto van het moment dat je een foto maakt die je indruk van de geschoten foto vastlegt. Het lijkt een soort van fotoception, maar het is de nieuwe app van iOS-hacker George 'Geohot' Hotz. Het is niet precies duidelijk of Reactions één grote grap is of dat er meer achter zit, maar volgens mede-iOS-hacker MuscleNerd is de app daadwerkelijk bij Apple ingediend.

Het idee achter de app is dat het handig zou zijn om naast de geschoten foto ook je eigen reactie in de foto te zetten. Want twee camera's is beter dan één camera. De foto's die je maakt, worden automatisch gepubliceerd en niet op je iPhone opgeslagen. Niet tevreden met de foto of je reactie? Je kunt binnen drie seconden op de annuleerknop drukken voordat de foto naar Facebook en Dropbox wordt geüpload.

Of Hotz echt een serieuze app wil uitbrengen, valt te betwijfelen. De website van Reactions staat gevuld met quasi-grappige beschrijvingen ("Bij foto-apps moet je altijd tussen twee camera's kiezen. Wij van Reactions geloven niet in keuze, maar in beide. Waarom is alleen Obama president? Laat Obama en Romney samen president zijn!") en een duidelijke sneer naar Apple door te vermelden dat de interface op Windows 8 geïnspireerd is. Overigens is de enige overeenkomst die ik kan vinden het blauwe blokkerige knopje waarmee je de foto maakt.

Reactions is wel een interessant concept. Een blik zegt meer dan duizend woorden en met je eigen gezichtsuitdrukking kun je vrij hilarisch of treffend commentaar op hetgeen dat je ziet geven. Het is nu wachten tot Reactions door Apple wordt goedgekeurd en mogelijk heeft Geohot - hem kennende van zijn vorige projecten - nog wat trucs in zijn trukendoos zitten.

Lees meer over:

Deel via