Lease a jeans, een leaseplan voor een duurzame kledingcollectie

Lease a jeans, een leaseplan voor een duurzame kledingcollectie

22-01-2013 11:42 Laatste update: 28-04-2018 14:03

Dewi Pinatih

Leasen, het kan al met auto's, smartphones en licht, dus waarom niet met kleding, aldus MUD Jeans.

In plaats in de zak van Max, gaat de spijkerbroek nadat je ‘m hebt afgedragen weer retour naar het merk, die van het biologische katoen een nieuwe jeans maakt.

Een spijkerbroek van MUD Jeans koop je nu nog alleen online, maar later dit jaar ook in een aantal winkels. In plaats van gewoon afrekenen, onderteken je een leaseovereenkomst en betaal je 20 euro. Vervolgens kost de broek je een jaar lang elke maand 5 euro. Daarna kun je de broek retourneren en krijg je voor 7,50 een nieuw exemplaar toegestuurd waar je vervolgens weer 5 euro per maand voor betaalt. Ben je zo gehecht geraakt aan je broek dat je er geen afscheid van kunt nemen, dan is ie voor vier extra betaaltermijnen voor altijd van jou. Toch op uitgekeken? Bij retour krijg je het 'statiegeld' van 20 euro terug.

Tijdens je hele leaseperiode staat een gratis reparatieservice voor je klaar, om er voor te zorgen dat je altijd een mooie en biologische broek in de kast hebt.

Het Nederlandse merk wil zo bewuster omgaan met schaarse grondstoffen. In het ontwerp is al rekening gehouden met het feit dat de broek aan het eind van zijn leven gerecycled zal worden. Volgens de eigenaren van het merk past dit concept in de huidige trend waarin gebruik belangrijker wordt dan bezit.

Er is een model voor vrouwen en voor mannen in drie verschillende wassingen. Het is de vraag of er daar een kinderbroek bij komt. Het concept zou perfect zijn voor kids met een dure smaak die in rap tempo uit hun merkkleding groeien.