Nieuw prototype Samsung-telefoon met buigbaar scherm

Nieuw prototype Samsung-telefoon met buigbaar scherm

10-01-2013 14:34 Laatste update: 28-04-2018 14:03

tonie

De telefoon met buigbaar scherm is niet ver weg meer. Samsung toonde een nieuw prototype.

Nadat Samsung eerder deze week een oled-scherm met kromming demonstreerde, kwam het bedrijf een dag later met een nieuwe prototype van een flexibel smartphonescherm. Dit Youm-scherm, zoals Samsung het noemt, heeft buigbare amoleds. Het scherm is zo om te buigen dat het bijvoorbeeld doorloopt op de zijkant van het toestel, en daar notificaties kan laten zien (zie video).

Voorlopig is het nog geen consumentenproduct. Samsung werkt al een paar jaar aan flexibele displays, maar langzaamaan lijkt de techniek volwassen te worden. Wanneer het eerste toestel met buigbaar scherm is te verwachten, wil Samsung echter nog niet zeggen. Het bedrijf demonstreerde ook een ander prototype met een flexibel scherm dat aan de randen gebogen is.

Jaren geleden werkte de Eindhovense start-up Polymer Vision al aan een telefoon met buigbaar e-inkt-scherm, maar dat bedrijf stopte er eind vorig jaar mee. Maar deze week kwamen Canadese wetenschappers samen met Intel en Plastic Logic met een nieuw prototype van buigbaar e-paper.