X Phone moet Motorola uit het slop trekken

X Phone moet Motorola uit het slop trekken

22-12-2012 14:56 Laatste update: 28-04-2018 14:34

Google en Motorola werken aan een 'X Phone', die Motorola weer uit het dal moet helpen.

Volgens Wall Street Journal werken Google en Motorola aan een high-end smartphone onder de codenaam X. Met het toestel zou Motorola zich weer moeten kunnen meten met de concurrentie op Android-gebied, zoals Samsung en HTC. Google en Motorola experimenteren onder meer met een buigbaar scherm en keramische materialen, waardoor het toestel erg robuust moet worden. Google nam vorig jaar Motorola over.

De 'X Phone' zou ook de beschikking krijgen over Viewdle, gebarenherkenningssoftware die door een overname in de handen van Motorola is gekomen. Het toestel verschijnt volgens de WSJ ergens volgend jaar. Daarna zouden Google en Motorola ook een X Tablet willen uitbrengen.

Motorola heeft wel een duwtje in de rug nodig. Het gaat niet best met het bedrijf, dat steeds meer marktaandeel verliest. Google heeft recent al 20 procent van het Motorola-personeel moeten ontslaan en heeft het settopbox-onderdeel verkocht. Google kocht Motorola ook vooral vanwege diens patenten, maar het bedrijf brengt tegenwoordig ook steeds meer smartphones en tablets onder het eigen merk op de markt. De recente Nexus-toestellen maakte Google niet in samenwerking met Motorola, maar met LG, Samsung en Asus.