Updates voor apps van Gmail, YouTube, iWorks en Zite

Updates voor apps van Gmail, YouTube, iWorks en Zite

8 december om 12:38
Laatste update: 28 april om 14:34

Veel updates deze week in de App Store. Gmail wordt witter, bug fixes voor iWorks en Zite krijgt een uil.

Als je dan drie uur vertraging hebt en je op Utrecht Centraal met je broodje Unox aan het vervelen bent, kun je gelukkig wel op je iPhone of iPad met je nieuwe apps spelen. Deze week kregen heel wat apps een update.

YouTube
Terug van weggeweest. Nadat YouTube hardhandig uit de standaard-apps van Apple werd geknikkerd, draait de app van de videopagina van Google weer op volle toeren. Er was al snel een uitgeklede iPhone-versie, maar sinds deze week is-ie er ook weer voor de iPad. Met een paar kleine toevoegingen: video’s kun je via AirPlay naar je Apple TV sturen en het is makkelijker gemaakt om je beschrijvingen aan te passen. Overigens is de website van YouTube ook flink onder handen genomen en heeft een Google-jasje gekregen.

Gmail
De eerste pasjes van deze 2.0 versie gingen een stuk soepeler dan de 1.0 een jaar geleden. Na een golf negatieve reacties werd deze weer uit de AppStore gehaald. 2.0 maakt gebruik van instant search en maakt het mogelijk om tot vijf account vanuit de app te besturen. Lekker makkelijk wisselen dus. Ook kun je naar beneden scrollen tot je een ons weegt of je bij het allereerste bericht in je inbox bent gekomen. Maar de grootste aanpassing is het design. Ook hier voert wit de boventoon, zoals de website en zoals die nieuwe YouTube-site. Smullen voor de designers, vooral het refresh-icoontje is een pareltje.

iWorks
De Microsoft Office-concurrent komt met een update voor alle apps. Pages kan vanaf nu communiceren met Office en Pages for Mac en heeft de functionaliteit om je aanpassingen bij te houden (zoals we dat kennen van Word). Keynote kan sinds deze update PowerPoint-presentaties inlezen en aanpassen en met Numbers is het mogelijk om rijen en kolommen te verbergen of vast te zetten. Ook hierbij is de communicatie met Excel en Numbers for Mac verbeterd. Het iWorks-pakket voor Mac is eveneens geüpdatet.

Zite
De meest heftige verandering van persoonlijke magazine Zite zit 'm met deze 2.0 in het icoontje voor de app. De minimalistische Z op een groene achtergrond is ingeruild voor een speelse uil. Verder is de lay-out veranderd: minder krant en meer Pinterest. Het weergeven en bladeren gaat wel nog steeds zoals je hoopt. Een bericht een duim omhoog of een duim omlaag geven kan nu al in de overzichtspagina door het tekstvak naar boven of beneden te swipen. Je kunt nu naast Twitter en Google Reader ook Facebook en Pocket toevoegen als nieuwsleveranciers. De update is wel even wennen, maar op het eerste gezicht lijkt het een verbetering.

Lees meer over:

Deel via