Hoeveel followers heb je echt?

Hoeveel followers heb je echt?

8 december om 08:52
Laatste update: 28 april om 14:34

Met de Fake Followers Check zie je hoeveel volgers op Twitter je overhoudt als de (spam)robots wegvallen.

Let op, deze check kan een deukje voor je ego opleveren. Want je hebt jaren gespaard om op die noemenswaardige 500 volgers terecht te komen. Maar wie daarvan volgt je echt? Iedereen die twittert weet dat als je een bericht stuurt over kinderspeelgoed, je ineens drie volgers erbij krijgt die kinderspeelgoed verhandelen. Dus de waarde van een volger kan fluctueren.

Met de Fake Followers Check van data-analist Socialbakers zie je welk percentage van je volgers 'echt' is. Het checkt onder andere of de following / followers ratio minder is dan 50 op 1. En of er regelmatig spamwoorden in als "diet", "make money" en "work from home". En vaak zijn meer dan 90 procent van de tweets van het account retweets

De check werkt niet vlekkeloos, volgens de check zijn mijn volgers 100% echt. Maar ik weet zeker dat er vele volgens zijn die worden aangestuurd door robots. De check heeft bijvoorbeeld geen maximum aantal Following dat een account mag hebben.

Maar toch geeft het een mooi inzicht. @BrightSite komt uit op 74 procent echte volgers, 17 is nep en 9 procent inactief. Je kunt voor elk account de score opvragen, tot een maximum van 10 per dag. @Nunl heeft 64 procent, @thenextweb 69, onze hoofdredacteur @evdz 91, @nalden 93 procent en @kakhiel 97 procent. Wat is jouw score?

Lees meer over:

Deel via