Clip Kyteman binnen vijf dagen succesvol op Cinecrowd

Clip Kyteman binnen vijf dagen succesvol op Cinecrowd

7 december om 15:39
Laatste update: 28 april om 14:34

Kyteman had maar vijf dagen nodig om het geld voor zijn nieuwe clip binnen te halen via crowdsourcing.

5500 euro was er nodig om The Mushroom Cloud, de eerste single van het laatste album van hiphopalleskunner Kyteman, om te zetten tot clip. Productiestudio 100% Halal zou de film gaan maken. Om het bedrag binnen te halen, werd het als eerste videoclip ooit op de Nederlandse filmcrowdfundingsite CineCrowd gezet. Binnen vijf dagen werd de 100% gehaald, de teller staat nu op ruim 7000 euro.

Dat is vooral te danken aan een grote fan die in een keer duizenden euro’s stortte. In het persbericht wordt niet gezegd om hoeveel geld het hier gaat, maar op de projectpagina is te zien dat deze fan minimaal 5500 euro heeft geschonken. Daarvoor krijgt hij, naast cd’s, T-shirts en concertkaarten, ook een rondleiding in de studio Kytopia en alle releases van dit label ooit en in de verre toekomst.

De fan laat aan Cinecrowd weten het niet alleen voor de beloningen te hebben gedaan. "Het enthousiasme van al die Kytopianen geeft je een enorme positieve boost in deze tijd van versobering en verschraling. Bovendien is Colin (Kyteman) een muzikaal genie dat we moeten koesteren en laten groeien."

Wanneer de clip af is, is nog niet duidelijk. De campagne loopt nog tot de laatste dag van dit jaar. Het lied zonder clip staat al wel op YouTube.

Lees meer over:

Deel via