1,3 miljoen streams in eerste jaar filmdienst Pathé

1,3 miljoen streams in eerste jaar filmdienst Pathé

7 december om 13:22
Laatste update: 28 april om 14:34

De internetvideotheek Pathé Thuis heeft in zijn eerste jaar 1,3 miljoen betaalde filmstreams geserveerd.

Bioscoopketen Pathé meldt dat zijn online filmdienst Pathé Thuis na precies 1 jaar al 125 duizend geregistreerde gebruikers telt. Zij zijn goed geweest voor 1,3 miljoen bekeken streams. Het aantal beschikbare titels is volgens Pathé gegroeid naar 850. De best bekeken films van dit jaar waren Drive, Abduction en The Hangoever 2. Bij vrouwen stond Crazy Stupid Love op 1.

Pathé Thuis is populairder bij mannen, die 68 procent van de gebruikers vormen. Driekwart van de gebruikers is onder de 45 jaar. Ongeveer de helft van de klanten van de video-on-demand-dienst bezoekt ook nog regelmatig een van de Pathé-bioscopen. Het steamen van recente films kost bij Pathé meestal 5 euro (sd) of 6 euro (hd).

Pathé Thuis is beschikbaar via internet en op smart tv's van Samsung, Philips en LG. Binnenkort komt de dienst ook naar de Xbox 360 en komen er apps voor iPad en Android. Concurrenten zijn onder meer iTunes, Xbox Video, Videoland en Ximon. Pathé profiteert voorlopig ook nog van het uitblijven van de Nederlandse introductie van Netflix.

Een ander alternatief voor de online videotheken zijn de video-on-demand-diensten van tv-aanbieders. Die zijn volgens de Stichting Video On Demand bij circa anderhalf miljoen Nederlandse huishoudens in gebruik. Onder de populairste films in de ondemand-diensten van dit moment zijn volgens de stichting The Amazing Spider-Man, Intouchables en The Dictator. Bij de on-demand series gaan Mad Men en The Killing aan kop.

Lees meer over:

Deel via