Spotify krijgt nieuwe ontdekfuncties en volgen van artiesten

Spotify krijgt nieuwe ontdekfuncties en volgen van artiesten

6 december om 19:52
Laatste update: 28 april om 14:34

Spotify komt met nieuwe functies om muziek te ontdekken, zoals aanbevelingen, het volgen van artiesten en audiopreviews.

Spotify wil het makkelijker maken om nieuwe muziek te ontdekken. Nu moet je daarvoor nog zelf zoeken of playlists van anderen vinden. Spotify krijgt een nieuwe Discovery-knop, die leidt naar persoonlijke aanbevelingen op basis van je luistergedrag. Dat maakte Daniel Ek van Spotify bekend tijdens een persconferentie donderdagavond.

Via het nieuwe tabblad Follow wordt het verder mogelijk om updates van artiesten te volgen, zoals playlists die zij hebben gemaakt. Als je artiesten volgt, krijg je ook automatisch notificaties als er van hen nieuwe singles, EP's of albums op Spotify beschikbaar zijn gekomen. De nieuwe webversie die Spotify sinds kort test, komt volgens Ek begin 2013 definitief beschikbaar.

De nieuwe functie 'audio preview' laat je een paar seconden van liedjes horen door met je muis op een afspeelknop te gaan staan. Haal je de muis er weer vanaf, dan gaat het liedje waar je waarnaar je eerst aan het luisteren was weer gewoon verder. Ook nieuw is dat je albums en liedjes kan toevoegen aan collecties: handiger dan die ellenlange lijst met playlists aan de linkerkant.

Tot slot maakte Spotify bekend dat voor het eerst muziek van Metallica beschikbaar komt op de streamingdienst. De metalband was in het mp3-tijdperk fel tegenstander van downloaden via peer-to-peer-netwerken. Maar nu staat Metallica eindelijk wel achter legale streamingdiensten. Lars Ulrich van Metallica zat tijdens het Spotify-evenement gebroederlijk op het podium met vroegere aartsrivaal Sean Parker, die jaren geleden als mede-oprichter van Napster nog een slepend conflict had met Metallica. Parker is nu ook investeerder in Spotify.

Spotify heeft inmiddels 5 miljoen betalende klanten en 20 miljoen gebruikers. De laatste drie maanden zijn er een miljoen abonnees bij gekomen. De Follow-functie wordt de komende weken in de desktop-app uitgerold en komt volgend jaar naar de andere Spotify-apps.

<object width="405" height="255" data="http://www.youtube.com/v/jvy6LPCesOU" type="application/x-shockwave-flash"><param name="data" value="http://www.youtube.com/v/jvy6LPCesOU"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/jvy6LPCesOU"></object>

Lees meer over:

Deel via