Casio-horloge showt iPhone-notificaties

Casio-horloge showt iPhone-notificaties
7 december om 07:55
Laatste update: 28 april om 14:34

Een nieuw Casio G-Shock-horloge communiceert via Bluetooth draadloos met de iPhone 4S en 5.

De GB6900AA G-Shock is sinds donderdag te koop, meldt Casio. De smartwatch verbindt via Bluetooth 4.0 draadloos met de iPhones (4S en 5). Hij kan zodoende via een iOS-app telefoonnotificaties tonen op zijn piepkleine schermpje. Het gaat om gemiste oproepen, nieuwe sms'jes of e-mails.

De Phone Finder-functie laat je je iPhone terugvinden als je hem kwijt bent doordat hij het alarm op de telefoon kan laten afgaan. Het horloge kan ook beginnen te trillen wanneer hij het contact verliest met de iPhone. Dat kan volgens Casio al vanaf circa twee meter.

Vergeleken met andere smartwatches is de Casio een stuk kleiner en lichter. Maar je hebt dan ook geen touchscreentje of apps die erop zijn te installeren, zoals bij Kickstarter-hits Pebble of de Coocoo. Het G-Shock-horloge kost 179 euro. Dat is meerdere tientjes duurder dan de Pebble en de Coocoo, maar de Casio is dan ook meer gericht op actieve buitenmensen.

Hij heeft een waterbestendigheid tot 200 bar. Als je de communicatiefunctie twaalf uur per dag gebruikt houdt de batterij het volgens Casio twee jaar lang vol. De GB6900AA is beschikbaar in zwart, metaalblauw, bruin en wit.

Lees meer over:

Deel via