Laat je portret maken door een tekenrobot

Laat je portret maken door een tekenrobot

6 december om 10:57
Laatste update: 28 april om 14:34

In de webshop van Blackstripes kan je een foto van jezelf uploaden waarna een robot een portret van je tekent.

Technokunst, zoals een portret die niet door een mens maar door een robot wordt getekend, is helemaal van deze tijd. Via de Blackstripes webshop kan je voor 149 euro een portret laten tekenen door een robot. De tekenrobot tekent aan de hand van een geüploade foto een portret op mat wit tekenpapier met een marker. De tekening heeft een afmeting van 112 bij 122 centimeter. Het uiteindelijke portret wordt op een 9 mm dikke mdf-plaat geplakt die is voorzien van een ophangsysteem.

De tekenrobot is een mooi voorbeeld van de kracht van de doehetzelf-gemeenschap die steeds vaker de meest complexe technische middelen zelf thuis ontwikkelt. De Blackstripes-printer is maar liefst zo’n drie bij drie meter, bestaat uit wat vurenhouten balken, plaatmateriaal, steppermotoren, tandriempjes en een Raspberry Pi computer om de boel aan te sturen. Het oogt eenvoudig maar dat is het zeer zeker niet.

De bedenkers, Jeroen van Goor and Johan ten Broeke, ontwikkelen al jaren webapplicaties voor o.a. fotografische toepasssingen en iOS-apps onder het label appjuice.com. De heren liepen zoals ze het zelf melden op hun website “al een tijdje rond met het idee om een robot te maken die met behulp van wat tools een beeld weet te creëren op/in een bepaald medium. Met niet veel meer dan een Raspberry Pi, wat steppermotoren en onze softwarekennis hebben we uiteindelijk deze tekenrobot gebouwd."

Die softwarekennis is vooral terug te vinden in de webshop die het kinderlijk eenvoudig maakt om een foto te uploaden en aan te passen voor de optimale robot stift-tekening. De heren zijn ook nog eens slim in marketing. Zij brachten hun webshop onder de aandacht door een YouTube-filmpje op te sturen waar de tekenrobot een portret van mij tekent. Dat is moeilijk te weerstaan.

<object data="http://www.youtube.com/v/cT8zzGCTZfw" type="application/x-shockwave-flash" height="255" width="405"><param name="data" value="http://www.youtube.com/v/cT8zzGCTZfw"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/cT8zzGCTZfw"></object>

Lees meer over:

Deel via