Antiviruspionier John McAfee opgepakt in Guatemala

Antiviruspionier John McAfee opgepakt in Guatemala

6 december om 07:42
Laatste update: 28 april om 14:34

Antiviruspionier John McAfee is opgepakt in Guatemala. Hij was al drie weken op de vlucht omdat de politie hem zoekt in verband met een moord.

John McAfee, bekend als pionier op gebied van anti-virussoftware, is in Guatamala gearresteerd. Hij kwam illegaal het land binnen. De Amerikaan is al drie weken lang op de vlucht voor de politie in buurland Belize, waar hij woonde. Hij wordt in Belize gezocht in verband met een moord op een buurman, met wie hij ruzie had over zijn luidruchtige honden. McAfee had meerdere schietwapens in huis.

De flamboyante miljonair McAfee was sinds de moord op de vlucht omdat hij vreest dat de politie in het Midden-Amerikaanse land hem zal martelen. De politie beweert echter dat McAfee officieel nog niet eens verdachte is in het onderzoek naar de moord op de 52-jarige Amerikaan Gregory Faull. De politie van Belize deed eerder al een inval bij het huis van McAfee, maar daarbij verstopte de Amerikaan zich door zich in te graven en een doos op zijn hoofd te zetten.

John McAfee was in de jaren 80 een van de eerste programmeurs die anti-virussoftware maakte en die op grote schaal aanbood volgens het bekende shareware-model. Zijn antivirusprogramma groeide uit tot een bekend bedrijf, dat nog altijd zijn achteraam draagt. Maar door misinvesteringen en de financiële crisis slonk het kapitaal van John McAfee van 100 naar 4 miljoen dollar.

Terwijl hij voortvluchtig was, had hij regelmatig contact met Amerikaanse journalisten. Onverstandig, zo bleek achteraf. Deze week dook een foto van McAfee op bij Vice Magazine, waarvan een journalist bij hem op bezoek zou zijn. In de exif-data van het plaatje stond per ongeluk de locatie in Guatemala waar de foto zou zijn genomen. Die blunder kan McAfee de kop hebben gekost. Hij wordt donderdag overgebracht naar Belize.

Update: McAfee blogt vanuit de cel.

Lees meer over:

Deel via