Brein-baas wint zaak om TimKuik.org

Brein-baas wint zaak om TimKuik.org
6 december om 15:18
Laatste update: 28 april om 14:34

Piraterijbestrijder Tim Kuik van Stichting Brein moet van de rechter eigenaar worden van de domeinnaam TimKuik.org, dat verwees naar Pirate Bay-proxy's.

De domeinrechter van de WIPO heeft gevonnist dat Coevordenaar Hendrik Pol de domeinnaam TimKuik.org moet overdragen aan de gelijknamige directeur van piraterijbestrijder BREIN. Kuik heeft zijn naam als merk geregistreerd en daardoor mag dat merk volgens de rechter niet ter kwader trouw worden misbruikt.

Pol stelde dat hij slachtoffer is van Brein omdat het juridische conflict dat hij heeft over zijn Pirate Bay-proxy Coevoet.nl heeft geleid tot sociale problemen en een slaapstoornis. Op subdomein fuck.timkuik.org was ook een tijd een proxydienst voor The Pirate Bay actief.

Overigens verwijst FuckTimKuik.org nog altijd door naar random Pirate Bay-proxy's. Die site staat op naam van GeenStijl-oprichter Ambroos Wiegers. Kuik won volgens Webwereld eerder ook procedures over TimKuik.com en TimKuik.nl, die nu verwijzen naar de site van Brein. Lees ook ons interview met Tim Kuik uit Bright #45 eerder dit jaar.

Lees meer over:

Deel via