Samsung openbaart overeenkomst Apple-HTC

Samsung openbaart overeenkomst Apple-HTC

6 december om 10:02
Laatste update: 28 april om 14:34

Samsung en Apple staan weer in de rechtszaal. Samsung wil eenzelfde overeenkomst met Apple als HTC heeft.

In augustus oordeelde een Amerikaanse rechter dat Samsung Apple ruim 1 miljard dollar moet betalen voor het schenden van patentrechten. Vandaag staat Samsung samen met Apple weer in de rechtszaal. Samsung hoopt dat de rechter het eerdere vonnis nietig verklaard. Apple daarentegen hoopt juist dat de rechter bovenop het eerdere vonnis nog eens een half miljard dollar extra gooit.

De rechter oordeelde onlangs dat Samsung het recht heeft om de licentie-overeenkomst die Apple met HTC afsloot te mogen inzien. HTC en Apple sloten deze overeenkomst in november om huidige en toekomstige patentzaken te schikken.

Samsung hoopt dan ook aan de hand van de overeenkomst tussen Apple en HTC de rechter te overtuigen het eerdere vonnis over boord te gooien. Het Koreaanse bedrijf heeft het 143 tellende document als een pdf online gezet. Hoewel veel passages zoals de bedragen onleesbaar zijn gemaakt, blijkt uit het document dat Apple en HTC niet-exclusieve licenties op elkaars patenten krijgen die ze niet aan partners mogen doorgeven. Apple heeft volgens het document nog wel het recht om HTC aan te klagen op basis van ‘gekloonde’ ontwerpen.

Samsung vindt dat als Apple licenties met HTC afsluit, zij ook het recht moet hebben om deze af te sluiten in plaats van een miljardenvergoeding voor het schenden van patenten te moeten betalen. Overigens hoopt Samsung dat de hele rechtzaak opnieuw gedaan moet worden. Volgens Samsung had Velvin Hogan, een gepensioneerde ingenieur en jurylid, tijdens de juryselectitie openbaar moeten maken dat hij ooit door Seagate Technology, een partner van Samsung, voor de rechter was gesleept.

Lees meer over:

Deel via