OWNR trackt beste stuntplekken

OWNR trackt beste stuntplekken

5 december om 08:17
Laatste update: 28 april om 14:34

OWNR is een Nederlandse webtool om skateboardplekken te delen en te ownen.

In april dit jaar schreven we over OWNR: een applicatie in de dop om skateboardplekken (en van andere sporten) te delen en te ownen. Door de beste truc van een plek op te nemen en up te loaden werd je de OWNR van een spot.

Via crowdfundsite IndieGoGo zocht bedenker Michiel Roukens investeerders voor de app. Dat pakte niet helemaal goed uit, er kwam maar duizend euro binnen in plaats van 45 duizend, maar nu heeft hij een andere manier gevonden om zijn idee te verwezenlijken.

“We hebben nu een online platform gemaakt dat geschikt is voor alle devices,” zegt Roukens. “Dit is nu een lite-versie, komend weekend wordt het mogelijk gemaakt om spots toe te voegen en nog dit jaar kun je je eigen filmpjes van tricks toevoegen.”

Maar er valt nu ook al veel te zien. Bij Battle kan je van een spot de trucs bekijken en bepalen welke je het beste vindt. Degene met de meeste stemmen wordt de OWNR van de spot.

De droom van Roukens is een groot internationaal platform voor de BMX-er, snowboarder en skater. “Het moet een plaats in het leven van een actionsporter krijgen. Elke dag checkt hij welke spots en tricks er bij hem in de buurt zijn bijgekomen. En welke hij kan ownen, natuurlijk.”

Lees meer over:

Deel via