Direct shoppen vanuit een YouTube-filmpje

Direct shoppen vanuit een YouTube-filmpje

5 december om 11:01
Laatste update: 28 april om 14:34

Google experimenteert met de mogelijkheid om vanuit een YouTube-filmpje direct een product te kunnen kopen.

YouTube is ’s werelds tweede grootste zoekmachine. Ik gebruik YouTube bijna net zo vaak als Google, met name als ik iets over een nieuw product wil zien of wil weten hoe ik een handeling moet uitvoeren zoals het fileren van een makreel. Na jaren geploeter heb ik via YouTube geleerd hoe dat ook makkelijk kan.

Als het om nieuwe producten gaat zou het handig zijn als ik direct kon doorklikken vanuit het filmpje naar productinformatie of een webshop. Dat is precies waar Google nu mee experimenteert. Zodra in een filmpje een product verschijnt dan kadert Google het product met een dun lijntje om aan te geven dat je erop kan klikken. Een klik leidt je naar de website van de fabrikant of een webshop waar je het product kan kopen. Handig.

Nieuw is het volgens Emerce niet. Het idee werd al vaker uitgeprobeerd met interactieve televisie maar voor YouTube is het wel de eerste keer dat ze met deze interactiviteit experimenteren. Juice Couture is het eerste merk dat negentien producten varieërend van bikini’s, jurkjes en halskettingen in een experimentele YouTube video direct linkt naar de productpagina in hun webshop.

Zolang niet iedere video continue verstoord wordt door dun gelijnde kadertjes kan het voor consumenten heel handig zijn. Ik kan me voorstellen dat we dit in de toekomst gebruiken in Uitpakparties, bijvoorbeeld aan het einde van de video. Je zou dan meteen kunnen linken naar de site van de producent of de webwinkel waar je het product kan kopen.

<object width="405" height="255" data="http://www.youtube.com/v/JBEX_uXFMn8" type="application/x-shockwave-flash"><param name="data" value="http://www.youtube.com/v/JBEX_uXFMn8"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/JBEX_uXFMn8"></object>

Lees meer over:

Deel via