Apple werkt aan nieuwe vorm van draadloos opladen

Apple werkt aan nieuwe vorm van draadloos opladen
4 december om 16:04
Laatste update: 28 april om 14:34

Apple werkt aan een nieuwe techniek die iPhones, muizen en toetsenborden tot een meter afstand van een iMac laat opladen.

Een nieuwe patentaanvraag wijst erop dat ook Apple apparaten draadloos wil laten opladen. Er komen al steeds meer smartphones die zonder kabeltje zijn op te laden middels inductie, waaronder de Nokia Lumia 920, de Nexus 4 en de HTC Droid DNA. Die toestellen moeten op een draadloos oplaadstation worden gelegd. En ja, dat oplaadstation moet wel met een kabel in het stopcontact zitten.

Apple werkt echter aan een techniek waarbij het opladen binnen 1 meter afstand gaat, blijkt uit een nieuwe patentaanvraag. Apple gebruikt de resonantie van magnetische velden op korte afstand. Apparaten hebben een speciaal elektronisch circuit nodig om zo opgeladen te kunnen worden. Volgens de patentaanvraag kunnen iOS-apparaten, muizen en toetsenborden op deze manier draadloos stroom krijgen van iMacs of Cinema Displays. Als het systeem goed werkt, hebben je toetsenborden en muizen ook geen batterijtjes meer nodig.

Apple zou weer een extra standaard voor draadloos opladen kunnen introduceren. Er zijn nu al verschillende systemen voor opladen via inductie die niet samenwerken, maar ook is Apple niet de enige die over draadloze energieoverdracht op wat grotere afstanden nadenkt. Zo is er ook de Alliance of Wireless Power, waar Samsung en chipmaker Qualcomm bij zijn aangesloten, die werkt aan opladen tijdens het rondlopen met je mobieltje in je zak.

Lees meer over:

Deel via